torstai 28. huhtikuuta 2016

Voimasanat Vol 13 - Vuosi 2016 ensimmäiset kilpailut

Tervehdys, pitkästä aikaa

Kuten voimasanat Vol 12, kirjoitin olen nyt pitänyt taukoa voimatreenistä ja keskittynyt kadonneen tekniikan löytämiseen volyymitreenin avulla. Volyymitreenillä tarkoitan, sitä että olemme pitäneet toistot kaikissa sarjoissa minimissään 10 toistossa. Esimerkiksi maastavedossa toistot menivät 20, 15, 10, 15, 20 ja painot nousivat/laskivat 10 kiloa sarjojen välillä. käytimme maastavetotreeneissä painoprofiilina 150kg-170kg. Alla tästä videot

Ari 150kg*20Kari 150kg*20Ari 160kg*15Kari 160kg*15Ari 170kg*10Kari 170kg*10Lisäksi kävimme 02.04.2016 Lohjalla Virkkalan voimailuhallissa kokeilemassa minkälainen kilpailukunto on tauon jälkeen. Kilpailuun lähdettiin lähinnä kokeilemaan nykyistä voimatasoa, sillä lajinomaisia treenejä ei oltu juurikaan tehty viimeisen 4 kuukauden aikana. Alkuperäisenä suunnitelmana oli käydä vain kokeilemassa toistovoimapunnerruskunto, koska maksimivoiman osalta tekniikka oli vuoden 2015 lopussa täysin hukassa. Päätin kuitenkin juuri ennen viimeistä ilmoittautumispäivää, että minua kiinnostaisi sittenkin myös maksimivoimapunnerruksen sen hetkinen taso ja ilmoittauduin molempiin lajeihin. Kari ilmoittautui vain toistovoimapunnerrukseen.

Kilpailuun lähdettäesssä fiilis oli aika hyvä, ei sen suurempia paineita tai odotuksia suorituksiin nähden, koska kyseessä oli tosiaan tämän kuntotason kartoituskisa.

Maksimikisassa laitoin aloituspainoksi varman 160kg, se menee aina vaikka yhdellä kädellä, sillä saatiin kilpailuun hyvä alkufiilis, toiseksi nostoksi kisassa laitoin 170kg eli sen hetkisen ennätykseni ja viimeiseen 175 kg ja uusi ennätyslukema lastattuna tankoon. Kaikki nostot menivät paremmin kuin osasin odottaakkaan, 160kg oli vähän hapuilua, mutta paino oli niin kevyt että ei haitannut. Toisella nostolla 170 suorastaan räjähti rinnasta ylös, varmaan paras nosto kisahistroriani aikana ja viimeinen 175kg lähtö rinnasta raketin lailla, mutta matkalla meinasi tulla stoppi, Päätä vaadittiin ja sain kuin sainkin rauadan suorille käsille ja uusi ennätys syntyi. Alla videot suorituksista

1 Nosto2 nosto3 nostoToiston osalta tavoitteenani oli tottakai vähintään sama tulos kun ennenkin eli 11 toistoa, vaakalukema aamun punnituksessa oli kuitenkin yllättäen vain 132 kiloa eli sain vielä nostaakin pienemmällä painolla kuin olen tottunut. Toistokisa meni omalta osalta todella hyvin, paino tuntui kevyeltä ja pystyin rytmittämään nostoa suorituksen keskellä. Lopputuloksena uusi ennätys 12 toistoa 132,5 kilolla sotilaana ja oman sarjan voitto taskuun. Alla video suorituksesta.Kari sai kärsiä uusista säännöistä ja vaikka kaikki nostot osuivatkin merkkiin 3 nostoa / 23 nostoa hylättiin ja virallinen tulos 20 toistoa.Fiilis tämän kokemuksen jäkeen on se, että lyhyet sarjat voivat toimia lisänä pitkiin volyymisarjoihin perustuvassa treenissä, mutta en tule palaamaan sille tielle luultavasti enää koskaan. Kisasuoritukset näyttivät minulle, että omalla kohdallani kehitys tulee pitkillä sarjoilla. Joskus liikkeen lopuksi tehdään pari raskaampaa sarjaa esim penkissä 4 työsarjan jälkeen yksi 6-8 toiston sarja ja mahdollisesti kokeillaan 1 toisto niin isolla kuin menee, mutta perusvoiman, tekniikan ja räjähtävyyden osalta pitkät toistot ja treeni, jossa lihas oikeasti väsyy on se ratkaisu minulle.


Erittäin optimistisin ja ylivoimaisin terveisin

-CHIEF-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti