perjantai 15. joulukuuta 2017

Voimasanat Vol.25 - Kisat, rajojen rikkominen ja jatkuva voiman kehitys

Tervehdys pitkästä aikaa.

Viime blogistekstistäni on vierähtänyt tovi, suurin syy tähän oli se että halusin saada aikaiseksi tuloksia ennen kuin kirjoitan lisää Voimatasojen kasvattamisesta. Nyt on aika kerrata pääasioita viimeiseltä 5 kuukaudelta. Kertaukseen kuuluu kilpailuja sekä SM- että salikisoja. Mukana myös ensimmäiset kisat maastavedossa IPF säännöillä.

Otetaanpa pieni askel taaksepäin, viimeisessä blogissani siis saavutin 700kg yhteistuloksen ja katse nostettiin voimatasojen lisäykseen yksittäisissä liikkeissä. Tavoitteena oli saada parempia tuloksia pääliikkeissä (Mave, Kyykky & Penkki) yksittäin, sillä seuraava merkittävä raja yhteistuloksen kannalta oli 50kg päässä. Se on päämäärä, johon päästään keskittymällä voimatasojen nostossa yksittäisten liikkeiden voimatasojen nostamiseen.

Voimannosto-tyylinen ohjelma on ollut pääasiallisena ohjelmanani edelleen. Kun saavutin edellisessä blogissani kertomani 12 viikon voimaohjelman viimeisen viikon muutin lähestymistapaani hieman.
Lähdin treenaamaan pääliikkeitä (Mave, Kyykky & Penkki) progressiivisesti 5*5 toistoa. Tämä tarkoitti sitä, että esimerkiksi penkissä tein 5*5 150 kilolla stopeilla ja kun se meni läpi seuraavalla viikolla sama, mutta 152,5 kglla.

Tällä toistomäärällä mentiin aina siihen asti kunnes tekniikka rupesi hajoamaan. Silloin jouduin ensin vaihtamaan 3*5, koska painot lähestyivät maksimia ja 3 kovan sarjan jälkeen ei enää paketti pysynyt kasassa. Sitten tuli vastaan se, että 5 toistoa oli liikaa / sarja ja käänsin toistomäärät niin, että tein 5*3 toistoa. Näin sain saman volyymin samalla painolla, mutta ilman riskiä loukkaantumisesta. 

Viikko toisensa jälkeen sarjat menivät läpi ja rupesi tuntumaan siltä, että eihän tätä usko itsekään. Tein maastavedot ja kyykyt ilman vyötä, koska se tuntui luonnollisemmalta. Ensimmäinen kerta jossa mietin että nyt ollaan menty eteenpäin ja paljon oli, kun otin 5*3 toistoa maastavedossa 250 kg:lla. Ennen tällä sai treenipäivänä ykkösen.

Seuraava askel treenin kulkiessa oli ruveta selvittämään missä päin olisi kilpailut, joissa pääsisi kokeilemaan muitakin lajeja kuin penkkipunnerrusta. Tällainen kilpailu löytyi 25.11.2017 Mänttä-Vilppulasta Parkkivuoren urheilutalolta. Sitä ennen edessä olivat Tampereen SM-karsinnat toisto- ja maksimivoimapunnerruksessa sekä molempien lajien SM-kilpailut: Maksimivoimapunnerruskisat Hämeenlinnassa Pure Power tapahtumassa ja Toistovoimapunnerruksen SM-kilpailut Lahden Fitness Expossa.

Seuraavaksi käyn läpi kisasuoritukset tekstimuodossa ja Penkki-Maastavetokisat videoiden kera:

SM-karsinnat Tampereella 26.8.2017
Toistovoimapunnerrus 13 toistoa paino 135 kg, uusi ennätys ja Maksimivoimapunnerrus 177,5 kg, uusi ennätys

Maksimivoimapunnerruksen SM-kisat Hämeenlinnan Elenia Areenalla
Tulos 172,5kg ja sijoitus SM-4, lastasin viimeiseen suoritukseen 182,5 kg, jolla olisin saanut pronssia, mutta se oli vielä sillä hetkellä liikaa.

Toistovoimapunnerruskilpailut Fitness Expo Lahti
5 toistoa paino 135kg, rinta meinasi revetä 5. nostolla ja heitin tangon takaisin telineeseen välttääkseni loukkaantumisen. Tulos: SM-hopea.

Seuraava etappi tämän jälkeen oli valmistautuminen ensimmäiseen IPF-säännöillä pidettyyn Penkkipunnerrus- ja maastaveto-kilpailuun. Treenit menivät hyvin ja olin hyvillä mielin lähdössä kilpailuihin. Tiesin, että minulla on mahdollisuus ottaa uudet ennätykset molemmissa liikkeissä ylös.

Kilpailut pidettiin Parkivuoren urheilutalolla Mänttä-Vilppulassa.Kilpailupäivä alkoi punnituksella klo 12:00 Lämmittelin samalla tyylillä kuin nykyään aina salillakin nostaessa, eli tangosta 20 kilon nostoilla 100 kiloon asti 20 toiston sarjoilla, sitten 140 kg 5 stoppinostoa. Kisoissa tein poikkeuksen ja lastasin vielä viimeiseen lämmittelyyn 160 kg ja tein sillä 3 stoppinostoa. Rauta oli kevyttä ja fiilis mahtava. Aloituspainoksi penkissä lastattiin 170 kg ja paino oli kisassa 135 kg.

Ensimmäinen nosto Penkkipunnerrus 170kg:Toinen nosto Penkkipunnerrus 180kg:


Kolmas nosto Penkkipunnerrus 190kg:


Penkissä kaikki nostot tulivat ylös, mutta 3. nostossa perse nousi ja fail. kuitenkin kovimmat raudat kisoissa 10 kg erolla, 180 kg. Nyt nokka kohti maastavetoa ja lämmitelemään, lämmöt 60kg*10, 100kg*10, 130kg*3 stopeilla, 180kg*3 ja 200kg*3. Sitten kisaamaan.

Ensimmäinen nosto maastaveto 250kg:


Toinen nosto Maastaveto 275kg:


Kolmas nosto maastaveto 290kg:


3. noston jälkeen jäi mietityttämään olisiko 300 kg tullut, kun nosto ei hidastunut käytännössä ollenkaan vikassakaan nostossa. No seuraavaan kertaan.

Kisojen yhteenveto: 

Ensimmäiset IPF-kisat, joissa mukana lajeina penkki ja maastaveto. Molemmissa lajeissa isoin nostettu rauta vähintään 10kg erolla. Koska kyseessä oli pistekisa eli ei painoluokkia vaan nostettu paino suhteutettuna nostajan painoon niin sijoitukset penkkipunnerrus pronssia ja maastaveto hopeaa.
Kokonaisuutena mahtava kisakokemus ja sai vielä enemmän uskomaan voimannostoon päälajinani. Voimatreeni toimii.

Lehteenkin pääsin, kun nostin eniten rautaa:
https://www.kmvlehti.fi/urheilu/parkkivuoressa-otettiin-painoista-mittaa-kas-nain-maasta-nousee-290-kiloa-200561035

Alla vielä piku bonari, eli vedin tällä viikolla ensimmäisen kerran yhden henkisen rajan rikki.

Penkkipunnerrus 200kg:


Voimaa tulee, kun sitä jaksaa treenata, jos haluat vahvaksi keskity isojen rautojen nostamiseen.
Seuraavassa julkaisussa lupaan julkaista maastaveto 300kg ja kyykky 250kg videot. Tämän hetken yhteistulos salinostoina on siis Penkki 200kg, Kyykky 240kg ja Maastaveto 290kg. Yt siis 730kg, nyt vain varmuutta lisää ja nokka kohti 750kiloa.

Kiitos lukemisesta ja tsemppiä treeneihin!!

Voimakkain terveisin

-CHIEF-Ei kommentteja:

Lähetä kommentti