maanantai 10. heinäkuuta 2017

Voimasanat Vol. 24 - Voimannosto on kivaa ja motivoivaa

Terveisiä Järvenpään voimalun Mekasta, voimakkaimpien ja kovakuntoisimpien treenajien kotiluolasta - Fox Center Kuntosalilta.

Viime kirjoituksesta onkin vierähtänyt jo pieni tovi, aika on mennyt keskittyessä Voimannostotyyppisen ohjelman toteuttamiseen sekä uuden Powerbuilding tyyppisen treeniohjelman luomiseen. Kuten jo viime blogissa sanoin oli tavoitteena salilla maaginen 700kg yhteistulos. Kovan salijakson päätteeksi olikin siis edessä kovaakin kovempi testipäivä. Kaikki 3 pääliikettä ja isommilla painoilla kuin ennen....jännitys tiivistyy, mitä testipäivänä kävi???? 

Testipäivä alkoi perinteiseen tapaan kunnon lämmittelyinä kyykyssä, aloitin tangosta ja etenin 40 kg nostoilla aina ennätysrautaani kohti. Viimeisessä nostossa lastasin niskaan 230kg ja se tuli helposti ylös. Kyykky tulos 230kg, nyt oltiinkin jo 10 kiloa lähempänä 700kg maagista rajaa kuin 6 viikkoa aiemmin. 

Sitten oli vuorossa penkkipunnerrus, joka on voimannostoohjelman edetessä osoittautunut vaikeimmaksi kaikista liikkeistä vaikka luulin olevani siinä hyvä. Penkissä sama, rauhallinen lämmittely tangosta eteenpäin. Viimeinen rauta penkissä oli 190kg...ja ylöshän se tuli. nyt taas 10 kiloa lähempänä 700kg rajaa kuin 6 viikkoa sitten. Penkki tulos 190kg.

Tähän mennessä yhteistulos oli siisi 420kg, viimeisenä liikkeenä olikin kaikista helpoimmalta viime aikoina tuntunut Maastaveto, lämmittelyt aloitin 60 kilosta ja siitä eteenpäin 5 toiston sarjoilla aina 240kiloon, jolla oltin helpon ykkösen. Sitten tankoon 700kilon  tavoitteeseen vaadittu kilomäärä 280kg. Ennen nostoa kunnon agre päälle, sillä olihan minulla mahdollisuus liittyä uuteen 100 kerhoon. Nosto lähti huonosti, mutta tuli kyllä ylös, tanko vielä noin 10 sekuntia roikkumassa käsissä ja sitten sisäinen hurraa huuto. Vittu mähän oon 700kg yhteistuloksen omistaja!!!!

Tämä oli hyvä päivä ja kaikkien liikkeiden ennätysten parannus näin lyhyellä syklillä vakuutti minut siitä että trendiä kannattaa nyt jatkaa.  aloinkin miettimään miten saisin helpotettua voimannostoohjelma, jossa oli kaikki pääliikkeet joka päivä, kroppa lakoi sanoa itseään irti pikkuhiljaa ja järkeistys oli enemmän kuin paikallaan. 

Aloin opiskelemaan voimannoston perusteita ja törmäsin Prilepinin taulukkoo, jossa määritellään tietyt treenijaksot, joita noudattamalla voimatasot nousevat.

Kuvahaun tulos haulle prilepin's chart

Rakensin tämän taulukon perusteella itselleni 12 viikon ohjelman, jossa jokaisessa eri taulukon osassa vietetään 2-3 viikkoa. Ohjelma on Excelissä ja kun siihen lisää omat ennätykset se laskee sinulle sarjapainot joita tulisi käyttää milläkin viikolla. Jos haluatte Excel-taulukon itsellenne ottakaa yhteyttä Foxpower2015@gmail.com osoitteeseen ja lähetän ko Excelin teille. 

Nyt olen toteuttanut ko Treeniohjelmaa noin 8 viikon ajan ja saanut varmuuden siitä että se toimii, esimerkkinä tämän reeniviikon sarjoista ovat 

Penkkipunnerrus 162,5kg 5*2toistoa stopeilla, helposti läpi
Kyykky 197,5kg 5*2 toistoa, helposti läpi
Maastaveto stopeilla (ilman vyötä) 240kg 2*2 toistoa & 242,5kg 3*2 toistoa.

Mavessa lisäsin painoa, koska nuorin veljeni teki nostot 172,5 kilolla ja en jaksanut ottaa levyjä pois.

Voimatasot ovat selkeästi taas nousseet, jopa niin paljon, että olen uskaltanut penkissä ja mavessa suunnata katseet uusille satasille. Jännityksellä odottelen miten seuraava testijakso menee.

Seuraavat kisat tulevat olemaan 26.8.2017 tampereella, jonne menen nostamaan sekä maksimi,  että toistovoimapunnerruksen, tämän jälkeen nokka kohti SM-kisoja. Lisäksi olen nyt saanut aikaiseksi liittyä voimannostoseuraan eli Team Nordic Thunder on edustamani seuran, nimi. Voimannostokilpailuista en ole vielä tietoinen, mutta nyt kun muodollisuudet ovat ohi olen valmis myös kilpailemaan sillä puolella liittona IPF!!!

Kisoista lisää itse kilpailujen jälkeen.

Voimakkaammin terveisin

-CHIEF-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti