tiistai 13. syyskuuta 2016

Voimasanat Vol. 18 - Maksimivoimapunnerruksen SM-kisat takana.

Hyvää päivää!!!

Viime postauksen jälkeen olen käynyt nostamassa 2 kilpailut, ns testikisat punkalaitumella 27.8.2016, jossa osallistuin sekä maksimi- että toistovoimapunnerruskisoihin ja viimeisimpänä Hämeenlinnassa Elenia-Areenalle järjestetyt maksimivoimapunnerruksen SM-kilpailut 10.09.2016.

Kilpailuihin valmistautuminen meni molempiin kisoihin täysin eri tavalla. Ensimmäisiin ns Pre kisoihin punkalaitumella treenasin joka päivä ennen kisoja. Tästä tuloksena se, että olin täysin hapoilla kun itse kisapäivä tuli eteen. Kilpailuissa maksimivoiman puolella sain ylös vain aloitusraudan 165kg ja sen jälkeen tankki oli tyhjä. Note to self älä treenaa joka päivä ennen kisoja. Toiston puolella tein oman ennätyksen tankopainon ollessa vain 127,5kg sain 13 toistoa. Tulos yllätti koska olin jo maksiminostojen jälkeen täysin poikki. Kilpailu sinänsä ihan ok kokemus, sillä jos uusi ennätys tulee eihän siihen voi olla kuin tyytyväinen.

SM-kilpailuihin valmistauduin sillä tavalla, että en treenannut 4 päivään ennen kilpailuja yhtään mitään, ajattelin tämän olevan parempi lähestymistapa ja olo olikin aamusta ihan hyvä. Osallistuin ko tapahtumaan myös toimitsijana, olin levymiehen roolissa ensimmäiset 4 kilpailuryhmää ja lavallepäästäjänä ryhmät 5-6. Kilpailujen puitteet olivat todella hienot ja kuvattiinhan koko kilpailu Ylele ja kooste kisoista lähetetään Yle-areenalla 25.9.2016.

Kuten aiemmassa kappaleessa totesin valmistautuminen oli SM-kisoihin mennyt paremmin kuin edellisiin punkalaitumen kisoihin, olo oli aamusta energinen ja ajattelin että kisat voisivat mennä hyvin. Toimitsijan hommat alkoivat klo 09:00 aikoihin jolloin kannoimme kilpailuvarusteet nostolavalle ja valmistelimme lämmittelyaluetta. klo 12:00 ensimmäiset nostajat tulivat vuoroon ja levymiehen hommat alkoivat. Aikataulun mukaan meillä oli aikaa 14:00 asti vetää läpi kaikki 4 ryhmää ja myöhästyimme tästä noin puoli tuntia. 4 ryhmää oli kahlattu läpi 14:30 aikoihin, palkitojenjakojen kera.

Sitten tuli kilpailutauko, jonka piti alustavasti kestää 18:00 asti, jäljellä oli vielä 5 nostoryhmää ja siihen oli varattu aikaa noin 3 tuntia. Tässä välissä käytiin läpi Heavy Eventsin voimamieskilpailu, jolle oli varattu 4 tuntia aikaa. kun kello lähestyi 17:00 huomasimme, että aikataulu ei pidä millään tavalla paikkaansa. Vahvamieskisat venyivät kahdekka tunnilla ja ensimmäiset avoimen luokan nostajat pääsivät nostamaan noin 20:00 aikoihin.

Tässä vaiheessa itsellä oli takana jo 11:00 tunnin päivä ja se alkoi tuntua kropassa, oma nostovuoro oli ryhmässä 9 ja päivän pituus sillä hetkellä oli reilu 12 tuntia. Ruokailu oli järjestetty 16:00 aikoihin joten siitäkin saatu energia oli kateissa. Kropan tuntemuksien mukaan lastasin aloitukseen todella varmat painot 160kg ja se tulikin kuin vettä vaan. toinen nosto kaatui siihen että laskin tangon liian ylös, venäytin siinä myös oikeata olkapäätä vähän ja kolmas nosto ei tullut vaikka kunka yritin, tulos SM-kisoista aloitusrauta 160kg ja SM-pronssi.

Loppukaneettina voin todeta, että uusien ennätysten nostaminen ja painon pudottaminen samaan aikaan on todella haastavaa, pain on tällä hetkellä 124,8 ja ennätysraudoista en osaa sanoa. Tavoitteena on ottaa Fitness Expossa järjestettäviin Toistovoimapunnerruksen SM-kisoihin paino vähintään 119,9kg, jotta saan syödä hyvin ennen itse suoritusta eikä tarvitse miettiä vaakalukemaa. Nostettava paino on joka tapauksessa 122,5 kiloa, joten jos paino on viikko ennen kisoja 119 puolella voin huoletta tankata eikä rajat pauku yli. Tavoitteena on 21 toistoa, jolla pakottaisin vastustajat nostamaan uuden Suomen ennätyksen joka tällä hetkellä on 21 toistoa.

Kuvia ei SM-kisoista saatu, koska paikan päällä oli kuvauskielto, koko kilpailujen ajan. Jälkeenpäin saadaan varmaa materiaalia pyydettäessä.

Motivoitunein terveisin

-CHIEF-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti