perjantai 18. marraskuuta 2016

Voimasanat Vol 19 - Kilpailuvalmistautuminen, Dietti ja ennätysten parantaminen

Hyvää päivää

On aika taas palata piirrustuspöydän ääreen, vuosi 2016 on kilpailujen osalta takana ja kilpailut menivät alku vuodesta ihan hyvin, mutta dieetin aloittamisen jälkeen oli todella haastavaa.

Tänä vuonna kilpailin sekä Maksimivoimapunnerruksen SM-kisoissa, että toistovoimapunnerruksen SM-kisoissa. Molemmista tuli pokaali kotiin jos paljon muuta ei tullutkaan, Maksimivoimapunnerruksen SM-pronssi ja toistovoimapunnerruksen SM-hopea.
Kisatulokset menivät sen verran penkin alle että niistä ei sen suurempaa mainintaa kannata tässä vaiheessa tehdä.

Lisäksi vuoteen kuului myös noin 15 kilon laihdutus 3 kuukaudessa, ajattelin tämän olevan itselle se vaikein asia, sillä en ole ikinä ennen dietannut, mutta ei diettaaminen on helppoa, kun tietää mitä tekee. Dieetin alussa paino oli 135,6kg ja kisoissa sitten 121,5 oli vaakapainona. Nyt dieetin loputtua on paino noussut sen 2 kiloa. Jos jotain opin tästä dieetistä niin se kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Kisapainossa kannattaa olla jo viikko ennen h-hetkeä tai jopa vähän alle, jotta ei tarvitse tehdä sitä virhettä jonka itse tein. Vedin viimeisen viikon ennen toistokisoja 1000 kcal päiväravinnoilla ja se näkyi tuloksessa. Video Toistovoimapunnerruksen kisoista pitäisi olla vakiokuvaajamme Timin työpöydällä ja tullaan julkaisemaan pian.

Siinä oma kertomukseni tämän vuoden kisoista. Kisakauden päätyttyä löimme veljeni kanssa päämme yhteen...Auts se sattui. Ja päätimme että nyt on aika rakentaa lihaa kroppaan, jotta meillä olisi valmiina hyvä perusta maksimivoimatasojen nostamiselle ennen 2017 kisakauden alkua.

Seuraavan 4-6 kuukauden epistola on siis kehonrakennusta, Kaikki tehdään tuntumalla. Mutta älkää peljästykö, vaikka vaihdammekin painotuksen ns kehonrakennuksen puolelle ja massat joita liikutamme ovat prosentuaalisesti pienempiä kuin ennen niin ei me mitään satujumppaa ruveta tekemään. Treenin punaisena lankana toimii edelleen Powerbodybuilding tyyppinen lähtökohta. Vaikka liikkeet tehdään hitaammin ja lihastuntumaa kuunnellen käytämme liikkeissä niin isoja painoja kuin kroppa vaan antaa myöten. Esim penkkipunnerruksessa käytämme 120 kiloa hitaisiin 10-12 toiston sarjoihin. Teemme tästä vielä uuden treeniohjelman tänne blogiin, kunhan olemme hioneet päivät lopulliseen muotoonsa.

Kävin vetämässä jo korkeanpaikan leirinkin Jämsänkosken Olds Gymillä, oli muuten juuri sellainen sali mistä itse pidän, ei mitään ilmanpainevempeleitä vaan rehellistä rautaa, suosittelen jos liikutte siellä päin. Alla kuvia salilta.
Lisäuutisena sellainen, että me perustamme Voimaveljille oman Instagram-profiilin, jonka kautta lataamme useammin lyhyempiä treenipätkiä joita seuraamalla voitte ottaa oppia omiin treeneihinne.

Voimakkain ja mietteliäin terveisin

-Mestari CHIEF-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti